Fruit en groenten

25-06-2012 17:26

Het is altijd het best en het lekkerst om fruit en groente uit het seizoen te eten. Waarom? Deze producten zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten want ze komen van het land en groeien zonder de hulp van warmtekassen. En als je groenten of fruit eet, weet je dan eigenlijk wel waar het goed voor is? Ik geef je uitleg over zes fruit en -groenten!

 

Blauwe bessen
Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat blauwe bessen erg gezond zijn. Deze kleine besjes zitten vol met antioxidanten en ze gaan het vet in je buik tegen. Daarnaast zit er veel vitamine C en D in.

 

 

Cantaloupe meloen
Een stuk van deze ,oranje, meloen bevat maar 53 calorieën en daarmee heb je genoeg vitamen A en C binnen voor de hele dag. De meloen zit vol met bèta-caroteen (een antioxidant) wat zorgt voor je gezonde ogen en longen.

 

Frambozen
Deze bes zit vol met antioxidanten en een bakje frambozen bevat minder dan honderd calorieën. Je hebt dan meteen voor één derde je vezels van de dag binnen! Ook zijn frambozen goed voor je metabolisme. Metabolisme is de stofwisseling in je lichaam.

 

Rode paprika
Deze groente is goed voor je hart, longen en je ogen. Ze bevatten veel vitamine A en C. Een stuk van deze paprika bevat maar 25 calorieën!

 

Spinazie
Een portie spinazie bevat 35% van je dagelijkse behoefte ijzer. Het beschermt je hart en het bevat vitamine K en B.

 

Bananen
Bananen bestaan uit drie natuurlijke suikers, sucrose, fructose en glucose gecombineerd met vezels. Een banaan geeft een directe en durende boost aan energie. Onderzoek heeft aangetoond dan twee bananen genoeg energie geven voor 90 minuten.